Vi er blitt gatemusikanter!

17.08.2008
I dag gikk vi og satt oss på gata for første gang. Midt i Brüssel by (bak børsen for de som er kjente) Vi fant oss et sted med nok folk og begynte å spille og tegne. Det er helt utrolig altså! Folk var veldig interessert i å høre hva vi drev med, hvorfor vi haiket og hvor vi skulle! Rause var de og! I løpet av 4 timer tjente vi over 30 euro! Fortsetter det slik, kan vi jo leve som konger! Til og med noen tiggere var interessert i hvordan vi fikk inn penger. Hehe. Den eneste baksiden var at det plustselig begynte å regne. I tillegg ble vi begge ganske lei av musikken André spilte (repeat), men det skal nok ikke bli noe problem (når det funker så fett!).

Etter å ha spilt en stund, fått noen nye venner og snakket med masse trivelige mennesker, dro vi tilbake til Liv som hadde laget istand nydelig middag til oss! Sønnen med kjæreste var på besøk, og vi ble kurset i hvordan vi egentlig burde pakke sekkene våre. Torgeir fant ut at hannes sekk egentlig er alt for liten til han. Den er i dårlig kvalitet (allerede revnet noen steder, samt knekt noen ting), men til å koste 650,- er det jo ikke så værst. Det eneste problemet er vel at han får vondt i ryggen av den. Men det kommer seg sikkert! Hehe.

Vi er overveldet over folks vennlighet, og gleder oss rett og slett til å spille mer på gata fremover! Makan til enkel reising...




Gatemusikanttips:

1. Se ordentlig ut.
Vi fant ut at siden vi ser rimelig ordentlige ut, var ikke folk redde for å ta kontakt! Hadde vi sittet med møkkete klær, bustete hår og sett ut som om vi var uteliggere, kan ikke folk "identifisere" seg med oss.

2. Hold blikkontakt med forbigående.
Jupp! Så fort vi så folk i øynene, hadde de problemer med å gå forbi uten å lese skiltene våre. Hvis de leste, la de ofte på en euro eller to!

3. Ikke bruk noter.
Dette grunnet punktet over. Det blir mer penger med blikkontakt.

4. Hold deg unna (f.eks.) munnharpe.
Spill noe folk kan kjenne igjen. Noe som høres velkjent ut. Munnharpe ble for sært for folk, og alle gikk forbi...

5. SMIL!
Vi ble sittende å smile i fire timer. Det var litt slitsomt, men da ser vi jo ekstra snille ut. Vanskelig å ikke gi penger til glade mennesker!

6. Ha en god sak!
Vi haiker jo til Afrika. Folk blir veldig interesserte, slenger på en euro og spør hva, hvor, hvorfor. Når vi begynner å snakke om barna i Afrika blir de veldig ivrige og finner ofte frem enda mer penger! Så ha et god grunn til å spille!

3 kommentarer:

  1. Anonym sa...

    Så utrolig kult! Så stas å følge dere! Håper det fortsetter like greit for dere! Belive in you! Bless!

    mandag, august 18, 2008  

  2. Øyvind sa...

    bra jobba gutta! snakka vi samlecd når dåkke kjeme attende til gamlelandet? ;)

    mandag, august 18, 2008  

  3. Anonym sa...

    hey .
    helt konge det dokke gjør .
    jeg sitter og følger med på ka derre gjør på kvar dag .

    mandag, august 18, 2008  

Legg inn en kommentar