Gratistur kan bli vanskelig...

29.08.2008
Vi er desverre havnet i den situasjonen hvor vi tror det er vanskelig å komme seg videre på turen...

Siden vi kom til Spania har vi ikke klart å få haik med en eneste spanjol. De lokale vi har snakket med forteller oss at det er svært uvanlig å ta opp haikere, og at det kommer til å bli svært vanskelig å haike gjennom Spania. Det er rett og slett et lite tabu.

De små koselige nasjonale veiene fra Frankrike er blitt til motorveier hvor det er forbudt for fotgjengere og haikere.

En løsning som kan fungere, er å haike med trailere. Problemet er at trailere ikke har lov til å ha med to personer i tillegg til sjåføren. Vi blir derfor nødt til å spørre de om å bryte loven, noe yrkessjåfører svært skjeldent vil, siden de risikerer å miste jobben. Vi vil heller ikke være de som oppfordrer til dette, eller blir årsaken større konsekvenser.

Vi sitter nå midt i Barcelona sentrum og ser ingen vei ut. De eneste veiene ut fra byen er store motorveier, hvor det er ulovlig å haike. Veien videre mot Gibraltar ser likedan ut.

Dette er ingen situasjon noen av oss liker å være i, men vi har funnet ut at reisen videre ikke kan fortsette som før...

Den beste løsningen vi har, er sett og slett å fortsette turen som en person i stedet for to. Da vil det bli enkelt å få haik med trailere, og ting blir enklere.

Etter mye drøfting, er vi kommet fram til at André kommer til å fortsette videre mot Afrika langs bensinstasjonene ved motorveiene. Vi har ikke lyst til å legge hele prosjektet i grus, og mener dette er en praktisk mulig måte å løse problemene på. Etter så mange timer langs veikanten og på bensinstasjoner mener vi dette er ansvarlig. Så lenge han unngår de store byene, og holder seg på utkanten ved stasjonene, skulle dette gå veldig greit.

Det er viktig å påpeke at det ikke har vært noen konflikter underveis! Vi er bedre venner enn noen gang, og dette har vært et utrolig eventyr for begge to, som vi ikke ville vært foruten. Det er heller ingen som feiger ut. Problemet er at vi begge er enige om at det blir praktisk svært vanskelig å fortsette som to personer, noe vi håper dere forstår.

Men vi er svært stolte over å kunne si at vi har haiket to personer fra Norge til Barcelona uten penger!

Men turen enda ikke over! André vil fortsette videre mot Afrika og holde nettsidene gående, mens Torgeir vil dra tilbake til Norge og begynne med dokumentaren, samt jobbe videre på prosjektet.

Vi vil takke for all støtte vi har fått hittil! Det har vært helt utrolig å se at så mange har fulgt oss på turen, og håper dere følger André litt til!

7 kommentarer:

  1. Ze Brosowic sa...

    Kva med Afrika, Torgeir?
    Du kan jo ikkje reise til Noreg no, når målet er så nære!

    *sukk*

    fredag, august 29, 2008  

  2. Marte sa...

    Lykke til, André! :)

    fredag, august 29, 2008  

  3. Anonym sa...

    Hei.
    Barcelona er en stor by med masse transport med lastebiler fra opplastingssteder og terminaler. Om man finner en slik terminal, finnes det et stort antall trailere som står der for lasting og som kan kontaktes for haik. Tra dit, prat med sjåførene og dere finner helt sikkert biler som er villige til å ta dere på - om så måtte være i to trailere. Et ekstra telt koster bare noen euro om det skulle stå på det.

    Bare et forslag om tommelbruk er tuklete der. Kanskje er dette forslaget "å ta en spansk en", men hvorfor ikke.

    Hilsen MB

    fredag, august 29, 2008  

  4. Anonym sa...

    Lukke til begge to!!! Hilde

    fredag, august 29, 2008  

  5. Anonym sa...

    Dere må IKKE dele dere! Der er gode muligheter for og finne to trailere som skal samme vei på en lasteplass! Prøv det, kanskje er dere heldige og kommer dere godt i vei! Løsner det, så kanskje BEGGE klarer og nå målet! Det er jo både tryggest og best!
    Lykke til!

    PS; ser jo at det kan vere lett å miste motet, men prøv litt til- det er verdt det!!!

    fredag, august 29, 2008  

  6. Thimi sa...

    Håper dere begge kommer dere til Afrika.. Synd om en av dere må reise hjem nå, som dere er så nær!!

    fredag, august 29, 2008  

  7. Anonym sa...

    Når vegen vert stogga av reaksjonære spanjolar tyder vel det berre ein ting: de lyt gå rundt!

    Sidan de ikkje har haika lengje kan de jo freiste å kome til Afrika gjennom Midt-Austen!

    lørdag, august 30, 2008  

Legg inn en kommentar