Uten sted å bo...

19.08.2008
Vi ble sittende å spille på gata her i Metz. Etter mange forsøk på å få sitte på med noen, tenkte vi at mye kunne løse seg med å snakke med folk. Desverre er franskmenn like kalde som ryktene skal ha det til. Sammenlignet med Brüssel, kom det nesten ikke noe inn til reisekassa, og folk stoppet ikke opp. Men vi møtte faktisk to polske studenter som også haiket sørover! De skulle til portugal, og levde som vi, men med penger.

En kommunalarbeider som samlet søppel ble veldig interessert i prosjektet vårt. Da vi fortalte han at vi trengte et sted å sove, ba han oss med hjem. Vi takket ja, men da vi kom til leiligheten hans et stykke inn i bakgatene, ville ikke romkammeraten at vi skulle være der. Julian (som han heter) fikk dårlig samvittighet og spanderte burger og chips på oss. Med andre ord er vi gode og mette, men har ikke noe sted å sove... Vi sitter på en stasjon hvor det er en del skumle folk. Ikke helt husvandte er vi, men prøver å se frem til morgendagen.


Edit: En fyr kom bort til oss da vi satt på stasjonen og begynte å rope på fransk til oss. Han så typisk "gangster" ut, og vi var sikre på at han kom til å ta noe, men han ville bare låne en telefon. Vi latet som om vi ikke skjønte noe, og han gikk...

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar